Garážové stání pro dvě vozidla s úložnými (skladovými) prostory a s netradičně pojatou „zelenou“ střechou. Zelená střecha plynule navazuje na terén parcely a vytváří tak terénní vlnu, kopec pro další využití, zejména pro radovánky dětí. Dřevěné povrchy jsou ošetřeny přírodními oleji/fermeží s možností příměsí pigmentů pro barevnou stálost dřeva

NÁVRH

Návrh počítá s parkováním dvou osobních vozů, či menších dodávek. V případě potřeby lze rozměry upravit dle přání zákazníka. Lze připravit variantypro více vozů, případně uzavřenou část pro garážování motorek a kol.

SPECIFIKACE

Toto provedení garážového stání skýtá mnoho výhod. Mimo jiné i …

  • v případě orientace svahu převážně k jihu jsou vozy ideálně chráněny proti přehřívání od slunce;
  • zabraná plocha stání vozů je „nahrazena“ vegetací zelené střechy;
  • oblý tvar skýtá možnosti pro dětské letní (vodní skluzavka) a zimní (bobování) hrátky;
  • zelená střecha zvětšuje využitelnou plochu parcely pro vegetaci;

VÝMĚRY

Základní výměry relizace jsou…

  • plocha stání aut: 30,5m2;
  • plocha zastřešní: 46,2m2;
  • polocha skladu: 4,2 m2;
  • hrubé rozměry: šířka 6,6m x hloubka 7m x výška 3,3m;

MATERIÁLY

  • železobetonové hutněné základy;
  • pozinkované pakty a kvalitní spojovací materiál;
  • konstrukce z hoblovaného masivního smrkového dřeva;
  • obloukové díly z lepeného lamelového sušeného smrkového dřeva (LLD);
  • finální parkovací plocha z broušené betonové desky/ alternstivně zámkové dlažby (síla od 60mm);

Z REALIZACE

Realizací je již prověřený celkový záměr a návrh kosntrukce. Na základě praktické zkušenosti byly provedeny potřebné korekce v návrhu.

10-01-001